OORSPRONG VAN DE INGREDIËNTEN
Ingrediënten in make-up kunnen een verschillende oorsprong hebben. Een natuurlijk product is geproduceerd uit grondstoffen die afkomstig zijn uit de natuur, terwijl een synthetisch product in het lab onder sterk gecontroleerde vormen is geproduceerd. Omdat we veel vragen krijgen over dierlijke en veganistische producten, laten we eens goed kijken en zien waar dit over gaat.

Als een ingrediënt dierlijk is, betekent dit dat het geproduceerd is door of met behulp van dieren. Uit de voedingsindustrie kennen we melk, kaas en room als dierlijke ingrediënten. Op dezelfde manier is het met make-up. Soms moeten de dieren een ingrediënt produceren, zoals bijenwas.
 

WAT IS VEGANISTISCHE MAKE-UP EN HOE NEMEN DE BEDRIJVEN HUN VERANTWOORDELIJKHEID?
Het kan heel moeilijk zijn om te weten of cosmetische producten sporen van dierlijke ingrediënten bevatten of dat ze op dieren zijn getest.

Als cosmetische producten als veganistisch worden bestempeld, bevatten ze gewoonweg geen ingrediënten die afkomstig zijn van dieren. Wreedheidsvrije make-up garandeert dat er geen dieren gewond zijn geraakt bij de productie van het product. Er zijn echter veel make-upmerken die wreedheidsvrije producten hebben, maar niet veganistisch zijn.

Gelukkig wordt de ontwikkeling en regulering van cosmetica voortdurend aangepast aan een duurzamere en gezondere wereld. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun verantwoordelijkheid te nemen door hun ethische standpunt te herzien en nieuwe producten te ontwikkelen die veganistisch en wreedheidsvrij zijn.
 

HOE ZIT HET MET IDUN MINERALS?
IDUN Minerals gebruikt twee niet-veganistische ingrediënten:

Bijenwas wordt gebruikt in sommige van onze mascara's omdat het een zeer veilig en goed geregistreerd ingrediënt is. Omdat wij bij IDUN bewust zijn van het produceren van huidvriendelijke producten, zijn alleen goed vastgelegde ingrediënten nodig. In de mascara, waar bijenwas wordt gebruikt, hebben we geen alternatief ingrediënt gevonden dat zo goed is als bijenwas.

Karmijn is een rood kleurpigment dat gebruikt wordt in rouge, oogschaduw en lipproducten die in het assortiment verkrijgbaar zijn. Karmijn helpt producten hun rode kleur te krijgen en is een zeer goed geregistreerde kleurstof. Omdat we een hoge kwaliteit en veilige make-up willen maken waar rode kleur in zit, moeten we dit ingrediënt gebruiken. Andere rode kleurpigmenten zoals bijvoorbeeld AZO-kleurstoffen zijn geen optie, omdat ze schadelijk kunnen zijn bij contact met de mondholte. Ook vanuit milieuoogpunt is karmijn een zeer goede keuze, iets wat voor ons uiterst belangrijk is. In de ingrediëntenlijst wordt karmijn meestal C.I. 75470 genoemd.

We willen benadrukken dat alle ingrediëntkeuzes die we maken in de eerste plaats de hoogste kwaliteit zullen garanderen. We proberen altijd veganistische ingrediënten te kiezen, maar het belangrijkste voor ons is om altijd veilige producten te maken voor mens, dier en natuur.
 

IS IDUN MINERALS GETEST OP DIEREN?

Wanneer je een product koopt van IDUN Minerals, kun je er zeker van zijn dat het niet is getest op dieren. De producten zijn gemaakt van pure ingrediënten, met aandacht voor je huid, dieren en de natuur.