RECYCLINGGIDS VOOR GEBRUIKTE IDUN MINERALS PRODUCTEN
Wij hechten veel waarde aan de inhoud van het product met zijn natuurlijke en milde ingrediënten. Op dezelfde manier willen we waarde hechten aan de productverpakking en bijdragen met de informatie over hoe deze het best kan worden gerecycled.

Veel geleegde verpakkingen, waaronder IDUN Minerals, komen vaak bij het gewone afval terecht, wat betekent dat er een einde komt aan de levenscyclus van het materiaal. Veel verpakkingen kunnen worden gerecycled en hergebruikt.

Veel productverpakkingen bestaan uit verschillende soorten materiaal voor verschillende onderdelen. Daarom is het belangrijk om verschillende onderdelen te scheiden voor een optimaal recyclingpotentieel. De recyclinggids zal worden bijgewerkt, afhankelijk van het type verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt. Ons doel is om de hoeveelheid plastic en materiaal in het algemeen voor verpakkingen te verminderen, maar vanwege de goede barrière-eigenschappen van plastic is het vaak het beste alternatief voor de duurzaamheid van het product. Het doel op lange termijn is dat alle productverpakkingen in het IDUN Minerals assortiment recyclebaar of herbruikbaar zijn.

Deze gids is gemaakt om klanten te helpen bij het recyclen van IDUN Minerals-verpakkingen.

Van de aankoop van je IDUN Minerals-product tot aan de recycling

Stap 1
Veel producten van IDUN Minerals hebben een buitenverpakking van papier om het product te beschermen tegen beschadiging tijdens het transport. De buitenverpakking moet als papieren verpakking worden gesorteerd. De bijsluiters moeten worden gesorteerd als papier/krantenpapier.

Stap 2
Wanneer je IDUN Minerals product leeg is, moeten alle onderdelen die kunnen worden gescheiden, worden gescheiden en gerecycled op basis van materiaal.

Doppen en deksels
Alle IDUN Minerals doppen en deksels bestaan uit kunststof en moeten van de basis worden gescheiden en als kunststofverpakking worden gesorteerd. Enkele van de producten die doppen en deksels hebben: Brush Cleaner, 2-in-1 Leave-in Treatment Scalp & Hair, Refreshing Dry Shampoo, Micellar Water, Tinted Daycream en Face Primer. Belangrijk om te weten is dat er in deze producten een kleine hoeveelheid metaal in de pompjes zit. Maar aangezien het totale materiaal uit kunststof bestaat, moet de pomp van de productcontainer worden gescheiden en als kunststof worden gesorteerd.

Kunststof verpakking
De productverpakkingen van IDUN Minerals bestaan voornamelijk uit plastic, omdat het plastic de inhoud van milde en natuurlijke producten kan beschermen. Daarom is het voor ons zeer belangrijk dat de lege productcontainer op de juiste manier wordt gesorteerd en gerecycled, zodat deze een nieuwe verpakking kan worden. De IDUN Minerals make-up producten die gesorteerd en gerecycled moeten worden als plastic zijn: Powder Foundation, Fixing Powder, Mineral Concealer, Pressed Blush, Len, Perfect Under Eye Concealer, Face Primer, Perfect Eyebrows, Liquid Eye Pen, Liquid Eyeliner, Eyeliner, Lip Gloss en Brush Cleanser. Belangrijk: de Brush Cleaner container moet volledig leeg zijn als deze gerecycled wordt, anders moet deze gesorteerd worden als gevaarlijk afval.

De productverpakking voor IDUN Minerals haar- en huidverzorging moet ook als plastic worden gesorteerd. Dit zijn de Gezichtsreinigers, Facemaskers en Scrub, Dag- en Nachtcrème, Shampoo en Conditioner, Haarmasker en de 2-in-1 Leave-In Treatment Hair & Scalp.

Glasverpakking
Het onderste deel van de Liquid Foundations, Nail Oil en Oil Serum zijn allemaal gemaakt van
kleurloos glas en moeten worden gesorteerd als glasverpakking.

Metalen verpakkingen
De Click Concealer en de fles voor Refreshing Dry Shampoo bestaan uit metaal en moeten worden geleegd voordat ze als metalen verpakking worden gesorteerd.

Restafval
De verpakkingen van de producten Pressed Powder, Duo Concealer, Mascara’s, Pressed Blush, Bronzer, Highlighter, Eyeshadow, Lipstick, Eyebrow potloden, Inliner en Makeup Brushes bestaan uit een combinatie van materialen zoals glas, metaal, hout en plastic en dienen in de reguliere vuilnisbak gesorteerd te worden.

Gevaarlijk afval
Nagellak en Nagelverzorging moeten worden gesorteerd als gevaarlijk afval. Brush cleaner en Dry Shampoo moeten worden gesorteerd als gevaarlijk afval voor het geval er nog een product in de fles zit.